אמנם עברנו על רוב היסודות שיעזרו לכם להרגיש בנוח ולהיראות טוב יותר מול מצלמה, אבל יש עוד כמה דברים שבהחלט יכולים לעזור.
ודאו שיש לכם מספיק זמן
שום דבר לא יכול לגרום לכם לחוש חרדה גדולה יותר מלהכריח את עצמכם להצטלם בגלל דד ליין המתקרב ובא. במידת האפשר, תכננו את הצילומים שלכם עם מספיק זמן מראש כדי להתמודד עם בעיות כמו, אנשים שלא מגיעים בזמן, חוסר בפריטים מסוימים או דברים אחרים העלולים להיות מחוץ לשליטתכם.
תנו לעצמכם הרבה זמן, ואל תדאגו אם ייקח לכם עוד זמן להשלים את הסרטון שלכם. אין כמו לעשות את העבודה בקצב נכון, רגוע ובטוח יותר.
הגבילו הסחות דעת
אין מה לומר, זה כייף גדול להצטלם כשיש פמליית חברים לצידנו. אבל יותר מדי אנשים איתכם על הסט עלול להסיח את דעתכם מהעבודה שלפניכם. הסחות דעת אחרות יכולות להיות כל דבר, החל ממדיה חברתית ועד הודעות וטלפונים מההורים. בשורה התחתונה: אם זה יסיח את דעתכם מהעבודה שלפניכם, הניחו את זה בצד עד שתסיימו.
תשכחו משלמות
זכרו, הסרטון שלכם לא חייב להיות מושלם כדי להיות טוב. הקהל שכם יעריך את הידיעה שאתם אנושיים. אז פקשוש קטן של מילה זה לא סוף העולם, תמשיכו ותסיימו את הסרטון, לפעמים זה אפילו מוסיף חן. וזכרו שבמקרה הכי גרוע, תמיד תוכלו לדאוג לעריכת וידאו, כך תוכלו לחתוך את הקטעים שלא אהבתם.
בקשו משוב
אם אתם מודאגים לגבי איך התוכן שלכם יצא, או מה נקודות החולשה בסרטונים שלכם. דרך מצוינת לקבל להגיע למודעות עצמית היא פשוט לשאול מישהו. שתפו את הסרטון עם חברים או בני משפחה שאתם סומכים עליהם. או אפילו שאלו יוצרי תוכן שאתם מעריכים את דעתם, בקשו מהם טיפים. כך תוכלו להיות בטוחים שהתוכן שלכם איכותי ומוצלח.
הציבו תאורה מחמיאה
בין אם אתם מצלמים סרטוני ווידאו או תמונות סטילס, תאורה טובה עושה את כל ההבדל! לפני צילום הוידאו או התמונה בחרו איזו אווירה אתם רוצים לשדר, ובהתאם הציבו את התאורה. בן אם מדובר בתאורת בין ערביים רכה ועדינה או תאורת יום חזקה. חשוב שהתאורה באזור הפנים תהיה מדויקת, אתם לא רוצים לצאת עם צלליות מתחת לעיניים או באזור הצוואר בגלל תאורה שהוצבה לא כשורה.
בחרו תפאורה מתאימה
לבחירת התפאורה יש השפעה רבה על אופי הסרטון או התמונה שתצלמו. התפאורה יוצרת את האווירה, מספרת את הסיפור שלא מדובר במילים. בחרו מרחב שיתכתב עם הנושא שלכם וירגיש לכם בנוח. אם אתם מצלמים במקום ציבורי, דאגו מראש לבחור מקום שהעוברים והשבים לא ייכנסו לכם לפריים ובכך יקטעו לכם את רצף הצילום והדיבור.
דמיינו שהמצלמה היא הקהל שלכם
אם אתם עדיין מרגישים מוזר לדבר מול מצלמה, נסו לשחק משחק. דמיינו כי המצלמה היא קהל פוטנציאלי למה שאתם מציגים. כך, כשתדברו אל המצלמה, אתם כבר לא מסתכלים למצלמה, אלא אתם מסתכלים ישירות על הקהל שלכם. נסו ממש להיכנס לזה, זה יעורר עבורכם הבדל עצום.